Forum  - Niezależne Forum Społeczności Lokalnej Gminy Andrespol - Strona Główna
Galeria Fotografii Społeczności Lokalnej Gminy Andrespol
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Nasi urzędnicy. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
DolantSdb

PostWysłany: 14 12 2007 23:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na potrzeby gminy to zazwyczaj kupuje się w hurtowniach np. Selgros, czy jakieś hurtownie sprzętu komputerowego tudzież papiernicze - a nie w spożywczaku czy w sklepie z ubraniami.

PostWysłany: 14 12 2007 23:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Odpowiedz sobie uczciwie . Ty nigdy w czasie pracy nie wyjdziesz do sklepu ? Bo mi się to często zdaża . Ale nie mylę sklepu spożywczego z hipermarketem .

PostWysłany: 14 12 2007 23:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Szczerze - tak zdarza się - na moment po coś pilnego. Ale zakupy staram się robić zakupy po pracy. A mając na myśli spożywczak miałem na myśli nasze Polo.

PostWysłany: 15 01 2008 20:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja się w tym temacie nie wypowiem, albowiem jedynie załatwiałem w miejscowym urzędzie sprawy, jak przeprowadzałem się do tej gminy z Łodzi.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
DolantSdb

PostWysłany: 03 10 2008 23:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miałem już nie pisać w tym topicu . Jednakże sytuacja zaczyna się powtarzać.Czyżby w UG nie było jakiegoś zaplecza, stołówki etc. I po raz enty piszę że nie wygląda to na wizyty u lekarza tylko najzwyklej w świecie na zakupy w czasie pracy. I to wszystko z moich, z naszych naszych podatków!!Choć Humanum errare est , więc mogę się mylić.

A i prośba do urzędników: umieszczajcie protokoły z sesji RG troszkę wcześniej, niż po 30 dniach, chyba ze podacie jaka ustawa to reguluję. Jeśli tak to proszę o DZ. U z poz. lub inną podstawę prawną. Interesuje mnie czas swoistego vacatio danych dokumentów, zanim zobaczy je opinia publiczna. Nalegam szczególnie na odpowiedź na pytanie z drugiego akapitu, jest dla mnie bardzo ważne.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
pamar11

PostWysłany: 04 10 2008 18:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

I tutaj, o dziwo popieram "urzędasów" bo niby KIEDY DO JASNEJ ANIELKI mają ci ludzie zrobić zakupu albo załatwić osobiste sprawy. Urzędy tak jak urzędnicy, pracują od- do, tak jak urzędnicy, sklepy inne niż spożywcze, godziny otwarcia mogą troszkę dostosować do budżetówki ale świeże pieczywko i wędlinka lepszej jakości to nie przelewki trzeba to kupić rano. W rodzinie nie zawsze jest kogo wysłać po podstawowe sprawunki, to też, uważam że, zakupy w czasie pracy to nic złego.

PostWysłany: 05 10 2008 10:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pamar zły tok myślenia. Sorry, ale ja też pracuję od 8.00- 16.00. Śniadanko i świeże bułeczki kupię w piekarni jadąc do pracy. Inne zakupy drugiej potrzeby kupuję wracając z pracy. Okłamujesz sam siebie Pamar, że sklepy otwarte są od 8-16 Laughing, większość jest od 18, a nawet do 20. Jedyne co się zgodzę to jak ktoś ma wizytę w innym urzędzie to co innego - ale znasz inny urząd w Andrespolu, bo ja nie:D Jak co to do ldz się musisz kilka godzin zerwać.
Marcinek

PostWysłany: 15 04 2009 15:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przeprowadziłem sie tu niedawno ale powiem wam ze w porównaniu z Łodzią i jej urzednikami to aż sie chce tutaj sprawy załatwiać Smile
wiec moze niech robią sobie zakupy i niech dobrze obsługują interesantów pomagając osobą nieobeznanym przedostać sie przez ogrom dziwnych urzedowych przepisów.
Hayes

PostWysłany: 02 01 2010 21:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

DolantSdb napisał:
A i prośba do urzędników: umieszczajcie protokoły z sesji RG troszkę wcześniej, niż po 30 dniach, chyba ze podacie jaka ustawa to reguluję. Jeśli tak to proszę o DZ. U z poz. lub inną podstawę prawną. Interesuje mnie czas swoistego vacatio danych dokumentów, zanim zobaczy je opinia publiczna.

Jeżeli chodzi o protokół z sesji to radni mogą wnosić do niego poprawki i uzupełnienia. Protokół poprzedniej sesji rady gminy jest przyjmowany na następnej sesji, stąd może wynikać taki czas oczekiwania na jego publikację.

Zawsze można samemu przejście się na taką sesję Smile co do zasady każdy może wejść na salę obrad. Oczywiście są wyjątki, zazwyczaj związane z tajemnicą państwową lub obradami komisji.

A jeżeli taka forma nie wchodzi w grę to można wystąpić do urzędu o udzielenie informacji publicznej. Powinna być ona udzielona niezwłocznie, ale nie później niż w terminie 14 dni od dnia złożenia wniosku. Jeżeli organ nie posiada takich informacji (w tym przypadku to raczej niemożliwe Very Happy Smile wówczas powiadamia petenta o terminie udzielenie odpowiedzi - nieprzekraczalny termin to 2 miesiące od daty złożenia wniosku.
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat